petak, 21. kolovoza 2015.

Delimano torta- fina i kremasta torta.


Sastojci

za 2 korice:
8 belanaca
8 kašika šećera
4 žumanca
100 g čokolade
1 kašika brašna
1 kesica pudinga od vanile
za fil (koji prerasta u dva):
600 ml mleka
270 g šećera
2 pudinga od vanile
4 žumanca
250 g maslaca
100 g Nutele
potrebno je još:
500 g jagoda, a možda i više
puslice (kupovne)
šlag
mleko za šlag
mahuna vanile

Priprema
1. U original receptu stoji da se sve umuti, postepeno naravno, za jednu koricu, pa da se
iseče na pola, kada se ispeče. Ja volim svaku koricu posebno da pečem, tako da sam
podelila. Četiri belanca umutiti u čvrst šam uz postepeno dodavanje 4 kašike šećera,
zatim dodati jedno po jedno žumance (2 po korici) i nastaviti mućenje. U original
receptu stoji 6 belanaca i 6 kašika šećera (ukupno). Malo sam izmenila, jer su jaja bila
sitna tako da sam povećala samo jaja i količinu šećera.
2. Dodati, umućenim belancima i žumancima, 50 g narendane čokolade, 1/2 kašike
brašna i 1/2 pudinga od vanile (naravno dodaje se prašak), pažljivo varjačom prevrtati i
sipati smesu u okrugli kalup dim. 26 cm i peći.
3. Mleko (u original receptu stoji 500 ml, ja sam dodala 100 ml više) staviti da provri sa
šećerom (povećala za 20 g) i vanilom izvađenom iz mahune (u originalu stoji vanilin
šećer), koji obavezno pažljivo prvo promešam sa šećerom da se zrna vanile odvoje i ne
ostanu zalepljena. Umutiti 4 žumanca i dodati puding od vanile i sve zajedno sa malo
mleka (od onih 600 ml) umutiti da ne ostanu grudvice i skuvati.
4. Kada se krema ohladi, spojiti je postepeno sa 250 g umućenog maslaca. Podeliti je na
dva dela i u jedan dodati 100g Nutele.
5. Prvu koricu staviti na tacnu. Premazati je žutim filom zatim poređati jagode isečene
na deblje kolutove. Preko jagoda staviti puslice, pa zatim fil sa Nutelom i na kraju
drugi patišpanj.
6. Odozgo ukarsaiti sa umućenim šlagom.

0 komentari:

Objavi komentar