utorak, 2. lipnja 2015.

SUPER UKUSNI RUČAK: FAŠIRANCI SA TIKVICAMA


Potrebno:

50 dag mljevenog mesa
1 manja tikvica
1 luk
malo suhog vrata
velika šalica krušnih mrvica
1 jaje

vegeta, sol, papar
1 žličica mljevene crvene paprike
1/2 žličice sode bikarbone
Priprema:
Tikvicu naribati, posoliti i ocijediti.
Na malo ulja pržiti nasjeckan luk i suhi vrat ili pancetu, te dodati ocijeđene tikivice. Kratko pržiti uz miješanje nekoliko minuta. Ovim postupkom tikvice dobivaju baš finu aromu.

U većoj posudu pomiješati meso, jaje, mrvice, začine te dodati pržene tikvice. Sve dobro izmiješati rukom a raditi male polpete – faširance. Masa je dosta mekana, pa će vam biti lakše polpete napraviti ako ih radite vlažnim rukama.
Pržiti u dubokom ulju s jedne i sa druge strane dok ne porumene.
Pečene faširance ocijediti na papirnom ubrusu od suvišne masnoće.
Poslužiti uz neki umak ili varivo od povrća te salatu po želji.
Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar