subota, 18. travnja 2015.

GABRIELA KOLAČ: Prhke kore i fantastična krema za pravi gurmanski trenutak


Prhke beze kore sa orasima, fantastična kuhana krema, i užitak kakav niste dugo osjetili. Kad ovaj kolač napravite, morat ćete zaključavati frižider!!!

Sastojci:
Za beze kore:
● 5 bjelanjaka
● 250 grama šećera
● 100 grama mljevenih oraha
● 1 žlica krušnih mrvica


Za kremu:
● 5 žumanjaka
● 150 grama šećera
● 3 žlice brašna
● 250 ml mlijeka
● 1 čajna žlićica ekstrakta vanilije
● 250 grama maslaca ili margarina


Priprema:

Beze kore:
Pjenasto izmješajte bjelanjke, dodajte šećer i na kraju orahe i krušne mrvice koje umješajte lagano sa žlicom.
U lim za pečenje veličine pećnice stavite pek papir pa na njega rasporedite beze smjesu.
Pecite na 180 °C oko 40 minuta.

Krema:
Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte vaniliju, brašno i mlijeko te stavite kuhati dok se ne zgusne.
U ohlađenu kremu dodajte maslac.

Beze koru prepolovite na dva dijela pa jedan stavite u manju tepsiju ili na neku prikladnu podlogu.
Premažite kremom, poklopite drugom korom i dobro ohladite.

Izvor: Coolinarika.com

1 komentar:

  1. Ženi sam kupio u Intersparu pribor za pečenje kolača od tava pa do zdjela i miksera. Definitivno ću joj pokazati ovaj recept jer izgleda ukusno i nadam se da će slagati ovo za Božić. Ako još niste obavili kupnju za svoju dragu, preporučam da pogledate katalog Interspara jer još uvijek stignete kupiti dragoj nešto pod bor. https://www.letkomat.hr/interspar/katalog-pecenje-od-cetvrtka-18-10-2018/

    OdgovoriIzbriši