utorak, 2. lipnja 2015.

Ledeni vjetar sa jagodama


Sastojci

Za beze:
9 bjelanjaka
300 grama šećera
1 žlica jabučnog octa
Fila:
600 grama kiselog vrhnja
100 grama šećera u prahu
1 vrećica želatine
1/2 l vrhnja za šlag
jagode

Priprema
1.
Mascarpone napravite tako da 6 dcl kiselog vrhnja dan ranije zamotate u gazu ili neku sličnu krpu te stavite u cjedilo da se preko noći cijedi u frižideru.

2.
Za beze kore izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom pa smjesu stavite u veliki protvan od pećnice na pek papir. Pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena.

3.
U iscijeđeno kiselo vrhnje dodajte šećer u prahu, 2 dcl izmiksanog šlaga i želatinu koju ste napravili po uputama na vrećici.





4.
Beze koru koja se je ohladila prepolovite na dva dijela pa na prvi dio namažite kremu.

5.
U kremu ubodite jagode.

6.
Po jagodama namažite ostatak od 3 dcl istučenog šlaga.

7.
Poklopite drugom korom i stavite u frižider da se dobro ohladi.

www. coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar