četvrtak, 6. kolovoza 2015.

Bole vas zglobovi? Napravite ovu domaću mast i olakšajte si bolove




Proceduru je najbolje raditi prije spavanja kako bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju.


Bolovi u zglobovima svima su nam poznati, a najčešće se javljaju u koljenima, laktovima i ramenima. Iako je često mišljenje da su bolovi posljedica starenja, oni su sve češći i kod osoba mlađih od 25 godina.

Razlozi mogu biti umor, preopterećenje, stres, reuma i lomovi. Ovim jednostavnim receptom riješit ćete se bolova u zglobovima u najkraćem mogućem roku bez posjeta liječniku.

Za mast su vam potrebni med, senf, soda i sol. Jednu jušnu žlicu svakog sastojka miješajte u sve dok smjesa ne postane homogena. Stavite smjesu u praznu kutijicu od kreme ili u neku drugu ambalažu. Vaša spasonosna mast je spremna za upotrebu.
Primjena:

Bolno mjesto dobro namazati ovom mašću ili napraviti oblog, odnosno namazati bolno područje i staviti najlonsku vrećicu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5 – 2 sata. Proceduru je najbolje raditi prije spavanja kako bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju.

Tretmane možete ponavljati 4 – 5 dana uzastopno, a učinak ćete osjetiti već nakon prve primjene. Mast je dovoljna za nekoliko dana, a čuvati je možete u hladnjaku.

0 komentari:

Objavi komentar