ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Super brze buhtle


Buhtle koje se pripremaju super brzo, a okusom ne zaostaju za buhtlama
pripremljenim kako su nase mame i bake pripremale.

Autor: skusst


Sastojci
700 g brasna
1 kesica kvasca
1 kesica praska za pecivo
1 sok od limuna
3 jaja
7 zlica secera
250 ml jogurta
mlijeka po potrebi
100 ml ulja
malo otopljenog putera za
premazivanje
staub secer
200 g marmelade po zelji

Priprema
1. Kvasac otopimo u par zlica toplog mlijek i dodamo 1 zlicicu secera.
2. Pomjesamo, brasno, prasak za pecivo te dodamo, 3 jaja, ulje, jogurt, secer, i sok od
limuna.
3. Dodamo kvasac i izradimo sastojke sa nastavcima za tijesto.
4. Tijesto razvaljamo i izrezemo na kvadratice te stavljamo po zlicicu marmelade.
5. Uvijemo krajeve i premazemo svaku buhtlicu sa otopljenim puterom te stavljamo u pleh
u kojem cemo peci.
6. Pecemo na 170 stepeni od 20-25 minuta. Kad porumene izvadimo iz pecnice i pospemo
staub secerom.

0 komentari:

Objavi komentar