ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Kačkavalj štangle jednostavne za pravljenje, bogate ukusom, idealne za grickanje uz čašu jogurta


Autor: gagaherc

Sastojci
250 gr putera
250 gr rendanog kačkavalja
1 jaje
1 kesica praška za pecivo
1/2 čaše (1 dl) mleka
malo soli
500 gr brašna
+ jaje za premazivanje, susam,
kim...

Priprema
1. Dobro umutiti puter dodati kačkavalj, jaje i mleko (pazi, malo prska kad se muti).
Prašak za pecivo, brašno i so izmešati i sve zamesiti. Ako je retko, tj lepljivo, dodati
jos brasna.
2. Testo razvući oklagijom po dasci posutoj sa malo brašna na 1cm debljine, po želji
premazati mućenim jajetom i posuti kimom ili susamom.
3. Iseći na štanglice i peći na 200°C petnaestak minuta ili sve dok štanglice lepo ne
porumene.
Posluživanje
Imala sam ćurekot, pa sam njime posula štanglice :) 3... 2... 1... Navalite!

0 komentari:

Objavi komentar