ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Punjeni kotleti sa sirom i začinskim biljem i pire krompir s mladim lukom


Naziv je dug a jelo je jako jednostavno i ukusno

Autor: betinna


Sastojci
4  teleća kotleta
100g svježeg sira
50g kiselog vrhnja
luk vlasac,sol,papar,vegeta
1 žlica brašna
za umak
200ml vode
1 žlica brašna
1 česanj češnjaka
začini
pire
600g pirea
2 mlade kapulice
50ml kiselog vrhnja
1 žlica maslaca
sol i papar

Priprema

1. Pomješajte sir vrhnje i luk vlasac i posolite. Ako je suhi vlasac potopite ga u vodu pa ga
tek onda dodajte siru. Možete dodati i druge začinske biljke .
2. Kotletima zarežite džepiće.
3. Nafilujte ih sirom i zatvorite čačkalicom
4. Posolite ih povegetajte
5. Umočite u brašno i frigajte na ulju po par minuta sa svake strane. Sada ih izvadite vani
6. UMAK:Sa tave na kojima su se frigali kotleti ocjedite višak masnoće. Na tu tavu stavite
brašno,češnjak ,vodu i začine i prokuhajte par minuta na kraju dodajte žlicu maslaca
7. PIRE: Popržite mladu kapulicu na malo masla. Propasiranom pireu dodajte
kapulicu,vrhnje sol i još jednom propasirajte
8. Servirajte toplo

0 komentari:

Objavi komentar