ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Piletina s rižom iz pećnice


Piletina s rižom specijalitet je koji ovaj put stiže ravno iz pećnice. Društvo mu
prave svježa paprika i rajčica te fini začini, kako bi naglasili njegov okus.
Poslužite uz salatu i bijelo vino.

Autor: zsedlanic1

Sastojci 4 osobe
3-4 žlice ulja
800 g piletine (batak, zabatak, pileća
prsa)
2 žličice Vegete
150 g luka
250 g svježe rajčice
300 g svježe paprike
500 ml vode
1 Povrtna kocka Podravka
350 g riže
100 ml Passate Podravka

Za posipavanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema
1. Na zagrijanom ulju popecite pileće meso, pospite Vegetom, podlijte s malo vode i
pirjajte oko 15 minuta.
2. Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mjesto.
3. Na istoj masnoći popecite nasjeckani luk i kratko ga popirjajte. Dodajte rajčice
narezane na kockice, a zatim i papriku narezanu na veće kocke i zajedno pirjajte oko 10
minuta.
4. U drugoj posudi zakipite vodu, dodajte kocku i kuhajte 1-2 minute.
5. Na lim (vel. 33×21 cm) rasporedite rižu, po riži rasporedite pripremljenu piletinu,
pirjano povrće i zalijte passatom i temeljcem koji ste pripremili od kocki.
6. Ovako pripremljenu rižu pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Posluživanje
Pečenu rižu pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplu uz zelenu salatu.
Savjet
Tijekom pirjanja povrću možete dodati narezane tikvice i nasjeckani češnjak.

0 komentari:

Objavi komentar