ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Makedonska pogača


Iz jedne staaare Jugoslavenske kuharice. Kada vas uhvati panika, gosti
nenajavljeni stižu, kruha nema, za 40 tak minuta topla ukusna pogača na
stolu. Može se i dodatno obogatiti začinskim biljkama, papričicama, sušenom
rajčicom ...

Autor: arasic
 Sastojci 6 osobe
150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)
3 jaja
1 šalica kiselog mlijeka (oko 2dl)
1 šalica ulja
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
15 žlica brašna (oko 300 gr)
masnoća za pekač, ili papir za pečenje

Priprema
1. U brašno umješajte prašak, sol, te izmrvite sir.
2. Dodajte jaja (ako nemate prašak za pecivo, dodajte jaje više), zatim ulje, kiselo
mlijeko (tekući jogurt). Sve umijeste u žitku kašu.
3. Izlijte u pekač i malo potresite da se lijepo rasporedi. Pecite na 200 C oko 30-35
minute, probajte čačkalicom.
4. Varijante, možete nasjeckati unutra bosiljak, ružmarin, suhe rajčice, čili paričicu ...
Posluživanje
Dobra je topla ili hladana, sama, uz slatko, slano, uz variva čašu kiselog mlijeka...

1 komentar:

  1. jako dobro ali ja sam koristila manje ulja - oko 170ml . U izmijesana jaja sam dodala tekuce sastojke naizmjenicno i na kraju sam umutila prasak za pecivo. Delicious

    OdgovoriIzbriši