ponedjeljak, 20. travnja 2015.

NEODOLJIVO: Sladoled torta sa belom čokoladom!



Torta ili sladoled? Ako se odlučite za ovaj recept, tu dilemu možete da zaboravite…


Sastojci:

Za beze koru:

8 belanaca
400 grama šećera
kašika sirćeta

Za fil:

8 žumanaca
50 g šećera
1/2 l mleka
2 kesice šlaga
125 g margarina
3 kašike brašna
kesica pudinga od vanile
300 g bele čokolade

Priprema:

Umutite belanca, dodajte šećer pa dobro umutite, na kraju dodajte sirće. Pecite koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom papirom za pečenje.
Skuvajte puding u mleku, dodajte umućene brašno, šećer i žumanca. Ohladite i sjedinite sa margarinom, šlagom i rastopljenom belom čokoladom (ostavite 50 g bele čokolade koju ćete narendati za ukras). Tortu stavite u frižider do služenja.

0 komentari:

Objavi komentar