utorak, 21. travnja 2015.

Ivankine čarolije: Kombinacija naranče i čokolade



Kombinacija naranče i čokolade
Torta idealna kombinacija

Biskvit:
Kalup promjera 24 cm obložite alu-folijom
2 jaja
2 dcl. vrele vode
3 žlice kakaa
150 gr margarina sobne temperature
10 žlica šećera
10 žlica brašna
1 prašak za pecivo

1 cijela naribana naranča (oprati je i smrznuti)
Jaja pjenasto umutiti sa šećerom, dodati omekšali margarin pa ostale sastojke. Promiješati i uliti u pripremljeni kalup
peći oko 30-35 min. na 170 stupnjeva, zavisi od pećnice, a biskvit je dosta visok, treba mu vremena za pečenje. Provjerite čačkalicom.
Biskvit ostavite da miruje preko noći. Prerezati ga da dobijete 4 tanke korice.

Fil:
1 l mlijeka
2 žutanjka
2 pudinga od čokolade
5 žlica gustina
10 žlica šećera
100 gr margarina
1, 5 dcl vrhnja za šlag
100 g čokolade mliječne
Od 1 litra mlijeka oduzmite 2 dcl, a preostalo stavite da kuha sa šećerom.
U 2 dcl. umješajte puding, gustin i žutanjke.
Kad mlijeko prokuha, dodajte mu smjesu od pudinga i miješajte dok se ne zgusne. Ohladiti. Dodati margarin. Vrhnje za šlag umutiti u čvrstu smjesu i dodati kremi.
Prvi biskvit staviti na tacnu, poprskati sokom od iscjeđene naranče i filovati kremom, poklopiti drugim biskvitom, poprskati sokom od naranče, filovati, treća kora, sok, fil, četvrta kora, sok, fil….čokoladna glazura.

Ivanka Antosović

0 komentari:

Objavi komentar