utorak, 21. travnja 2015.

Violetlove klemisimo klemsnita

kore
250 gr maslaca
250 gr brasna
1 dcl mlijeka
50 gr secera u prahu
1 zl arome vanilije
par kapi bijelog octa

miksati maslac, secer, vaniliju i ocat.... dodati brasno i mlijeko i ostaviti nekoliko sati na hladnome da se odmori.... ja sam ga podijelila na 3 jednaka dijela i pekla kore na pek papiru na obrnutoj strani lima... na 180 svega nekoliko min da ostanu svijetle
krema 1
2 l mlijeka
12 zumanjaka
200 gr gustina
350 gr secera
4 vanilin secera
cep ruma
skuhati gustu kremu i ohladiti... paziti da se ne stvori korica
krema 2
8 dcl vrhnja za slag
2 dolcela slag kreme okus vanilin
umiksati vrhnje cvrsto i dodati slag kreme i sve dobro izmiksati.... sjediniti sa ohladjenom prvom kremom (trebat ce vam veeelika zdjela) kada ste sve dobro spojili dodati 3 zelatine otopljene prema uputstvu na vrecici...ovaj put sam uzela kilo kompota od visanja, ocjedila i u gotovu kremu lagano umjesala visnje.
kada je krema glatka fina sjajna fiovati kolac... kora-polovica kreme, kora-- druga polovica kreme--kora.... ostaviti da se dobro ohladi i stegne, posipati secerom u prahu prije serviranja.

Autor:Ivanka

0 komentari:

Objavi komentar