utorak, 31. ožujka 2015.

Mančmelou torta



Piskota:x 2

5 belanaca
5 kasika secera
50 g. mlevenih orasa
2 kasike brasna
malo praska za pecivo
malo rendane limunove korice

Fil:
10 zumanaca
3 pudinga od vanile
1 kasika brasna
1 vanil secer
250 g. secera
8 dcl mleka od koze
250 g. margarina

Jos:
24 komada munchmallow-a
200 g. slaga

Priprema:

Na ovaj nacin pripremiti 2 piskote:

Umutiti prvo dobro belanca pa dodati secer i izmiksati ,u to ubaciti mlevene orase, brasno, rendanu limunovu koricu i prasak za pecivo pa sve lagano kasikom izmesati.
Peci nekih 10-15 min. na 200 C.
Tepsiju si sami odredite, sami vec znate u kojoj tepsiji ste pekli korice sa 5 belanaca.
Postupak jos jednom ponoviti za drugu piskotu.

Za fil odvojiti jedan deo mleka. Zumanca dobro izmiksati sa malo secera koje oduzmemo od onih 250 gr. u izmiksano dodamo brasno i prah pudinge istresemo u to, u sve dodamo ono mleko sto smo odvojili, izraditi mikserom da nema grudvica.
Ostatak mleka staviti kuvati sa ostatkom secera i vanili secerom pa kada prokuva ukuvati puding i mesati dok se masa ne zgusne.
Fil ohladiti i u njega dodati prethodno izradjen margarin,sve zajedno izmiksati mikserom da postane gladak fil.

Zatim fil podeliti na 2 dela.

Munchmallow treba odlepiti, tako sto ce se odvojiti penasti deo od keksica.
Sve keksice koje smo odvojili dobro izmrviti rukama i umesati u jedan deo fila a drugi deo fila ostaje zut.

Slag umutiti sa kiselom vodom.

Redjati: piskota – braon fil – penasti deo munchmallow-a – zuti fil – slag.
Tortu dobro ohladiti i uzivati kao sto smo mi uzivali!

Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar