utorak, 31. ožujka 2015.

Kolac sa jabukama

Autor: Marijana Milic

Sastojci:

2 jaja
300 g + 3 kašike šećera
2 male šoljice mlake vode
2 male šoljice ulja
2 male šoljice mleka
1/2 margarina

450 g brašna
1 pakovanje praška za pecivo
5 jabukao crveni
malo seckanih oraha
malo šećera u prahu

Priprema:

Jabuke oljuštiti i izrendati na krupno rende. Izrendane jabuke dinstati kratko sa 3 kašike šećera i po želji dodati seckanih oraha. Umutiti belanca u čvrst šne, dodati 300gr šećera i mutiti dok se šećer ne istopi, pa dodati žumanca i izmiksati. Sipati mleko, mlaku vodu, ulje i otopljen margarin. Kratko mutiti pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, i sjediniti masu. Pleh podmazati margarinom i posuti brašnom. Polovinu mase sipati u podmazan pleh i zapeci u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Kada porumeni izvaditi pleh i ravnomerno naneti dinstane jabuke, zatim drugu polovinu mase i vratiti u rernu da se peče dok ne dobije tamno žutu boju. Pečen kolač ohladiti, seći na kocke i posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar