utorak, 31. ožujka 2015.

Bubin kolač

Sastojci:

4 jajeta
200 g šećera
500 g jogurta
1 vanilin šećer
125 g putera od maka
450 g pšeničnog griza
1 prašak za pecivo

Sirup:
400 ml vode
450 g šećera
1 vanilin šećer
po ukusu limun

I još:
kokosovo brašno

Priprema:

Umutite jaja i šećer, pa dodajte jogurt, vanilin šećer, otopljen i ohlađen puter, pa sve dobro sjedinite. Dodajte i griz, pomiješan sa praškom za pecivo, pa sve dobro umutite. Sipajte u pleh, obložen papirom za pečenje, i pecite u rerni zagrijanoj na 180 C oko 45 minuta. Dok se kolač peče skuhajte sirup: na laganoj vatri kuhati šećer, vodu i vanilin šećer oko 6-7 minuta. Po želji dodajte limun. Sirup ohladite. Pečen kolač odvojite od papira, pa narežite na parčad željene veličine. Prelijte sirupom.Ostavite da se ohladi u frižideru. U toku hlađenja svako parče okrenite, da bolje upije sirup. Gornju površinu svakog parčeta, kad je već hladno, pospite kokosovim brašnom!

Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar