ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

OVO MORATE PROBATI: Savršeno tijesto za lijenu pitu, gotovo za svega 10 minuta!


Premda će mnogi bez puno oklijevanja pitu svrstati među svoja omiljena jela, malo je onih koji će se odvažiti na pripremu 'domaćeg' tijesta za ovo ukusno jelo. No, tijesto čiji vam recept otkrivamo sprema se za desetak minuta i ne iziskuje previše napora pa ga mogu spremiti i oni koji nemaju previše iskustva. Tijesto se brzo sprema, a puniti ga možete bilo kojim nadjevom. Najbolje od svega je što sastojke za njega ima u svojem domu. Ovako tijesto s primjerice mesnim nadjevom možete poslužiti kao ukusan i brz ručak, a kada poželite desert napunite ga vašim omiljenim voćem.

Sastojci:

Za tijesto:

dva jaja,
pola male žlice soli,
250 ml jogurta (jedna šalica),

šalica brašna,
žlica sode bikarbone ili prašak za pecivo
Za nadjev:
300 grama mljevenog mesa,
tri luka isječena na kockice,
začini po ukusu

Priprema:

Za početak potrebno je pomješati jogurt sa sodom te sačekati pet minuta da odstoji. Zatim u odstajali jogurt dodajte ostale sastojke koji su vam potrebni za pripremi tijesta i sve dobro promiješajte. Posudu za pečenje premažite uljem, a ako imate domaće masti ukus pite biti će još bolji. Površinu premazite brašnom, a za ovako malo količinu poslužite se manjom posudom za pečenje.
U posudu izlijte polovinu tijesta te po njoj poredajte nadjev, a potom naspite drugu polovicu tijesta. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 40 minuta na 170 stupnjeva.

0 komentari:

Objavi komentar