subota, 19. prosinca 2015.

Tamne košarice


Muffine vole mališani, mame, tate, bake, djedovi... Ukusni su i jednostavni za
pripremu, a uz malo mašte i dobre volje možete ih pretvoriti u vrhunske
poslastice i maštovite blagdanske darove. Najbolje od svega je što u izradi
može sudjelovati cijela obitelj.

Autor: coolinarika

Sastojci

Za biskvit:
1 Čokoladni muffins Dolcela
1 jaje
100 ml ulja
150 ml vode
Za nadjev:
200 g Lino lade milk

Za glazuru:
350 ml slatkog vrhnja
275 g čokolade za kuhanje
Kakao mrvice Dolcela
Šareni mix Dolcela
Krispi kuglice Dolcela

Priprema

1. Mješavini za muffine dodajte jaje, ulje, vodu i električnom miješalicom miješajte 3-4
minute.
2. U dva kalupa za muffine stavite papirnate košarice i u svaku uspite po žlicu
pripremljene mješavine, a na nju na sredinu položite po 1 žličicu Lino lade milk.
3. Pecite ih 20 minuta na 200 °C, zatim izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade.
4. Slatko vrhnje zagrijte na vatri, dodajte čokoladu za kuhanje i miješajte dok se ne otopi.
5. Rastopljenom čokoladom prelijte pečene muffine skoro da samog ruba košarice. Pustite
da se malo ohlade i stavite ih u hladnjak do posluživanja.
Posluživanje
Izvadite iz hladnjaka i poslužite.
Savjet
Košarice možete dodatno ukrasiti pripremljenim jestivim ukrasima ili jednostavno
pripremite Šlag hit i ukrasite po želji.

0 komentari:

Objavi komentar