subota, 19. prosinca 2015.

Nutela čizkejk


Ovaj čizkejk sa Nutelom i pečenim lešnicima iskombinovla sam od više
različitih recepata sa interneta i kolač je skroz po mojoj volji - čokoladnog
ukusa, a opet blago kiselkast i osvežavajući, sa agarom umesto želatina, pa još
odozgo sa seckanim pečenim lešnicima! Čista nirvana.. ?

Autor: gagaherc

Sastojci
250 gr mlevenog plazma keksa
80 gr mekanog putera
2-3 kašike mleka (može i čokoladno)
400 gr Nutele
2 kašike kakaa
100 gr pečenih seckanih lešnika
500 gr krem sira (koristila sam sitni sir
President)
60 gr prah šećera
1 kesica agar agara (biljnog želatina) ili
običnog želatina
1,5 dl vode

Priprema
1. U blenderu pomešati keks, puter, mleko i kašiku Nutele. Dodati 25 gr lešnika, pa
pulsirati da se sve lepo sjedini. Masu utisnite prstima u kalup sa rasklopivim obručem
prečnika 22 cm i stavite u frižider da se ohladi i stegne.
2. Umutite sir sa prah šećerom, dodajte ostatak Nutele, prosejani kakao i sve lepo
mikserom sjediniti. Razmutiti agar - agar sa vodom, staviti da provri sve vreme
mešajući. Prohladiti i dodati u masu, pa pažljivo promešati da se krem ujednači.
3. Izvaditi iz frižidera kalup u kome je podloga i krem ravnomerno rasporediti
preko. Odozgo posuti komadićima pečenog lešnika (75 gr), malo pritisnuti da se priljubi
uz krem, pa vratiti u frižider da se preko noći dobro ohladi i stegne.
4. Sutradan pažljivo skloniti obruč, pa doterati i zagladiti ivice ako je potrebno. Dobro
rashlađen kolač poslužiti uz kafu, liker ili neko slatko desertno vino...
Posluživanje
O agar-agaru sam više pisala ovde, u uvodu. Umesto njega se može koristiti obični želatin iz
kesice.

0 komentari:

Objavi komentar