nedjelja, 27. prosinca 2015.

OVAJ KOLAČ IZAZVAT ĆE OSMIJEH NA VAŠEM LICU KAO I NA LICU MOJE KĆERKE "RISUS"

Ovaj osmijeh ( RISUS ) posvetit' ću mojoj mlađoj punoljetnoj kćeri za koju je i
bio napravljen. Dok ovo pišem ona u crkvenom bendu Risus ima probu i s
osmijehom na licu ulazi u svijet nas odraslih... ;)

Autor: antoinete

Sastojci

Tamni biskvit
5 bjelanjaka
15 dag šećera
15 dag mljevenih prženih lješnjaka
3 rebra tamne čokolade ( od 20 dag )
3 žlice brašna
1/2 vrećice praška za pecivo

Bijeli biskvit
5 bjelanjaka
15 dag šećera
5 žlica brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
1 žlica ulja

Krema
10 žumanjaka
20 dag šećera
1 vrećica pudinga od vanilije
3 dcl mlijeka
1 maslac ili margarin
10 dag krupno mljevenih lješnjaka

Priprema
Tamni biskvit
1. Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i još miksati da bude čvrst snijeg.
2. U to dodati brašno, pola pecivnog praška, lješnjake i na kraju rastopljenu čokoladu,
lagano promiješati.
3. Staviti u tepsiju ( 25×37 ) na pek papir i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 min.
Svijetli biskvit
1. Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i nastaviti s miksanjem dok ne bude čvrsto.
2. U to dodati brašno , pecivni prašak i ulje, te lagano promiješati.
3. Peći na pek papiru na 180 °C oko 20 min.
Krema
1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiksati, dodati puding i malo mlijeka, te izraditi da ne
bude grudica.
2. Ostatak mlijeka prokuhati, maknuti s vatre i u njega sipati žumanjke s pudingom, lagano
mješati na vatri dok ne bude dovoljno gusto.
3. U tako toplo dodati komadić maslaca ili margarina, promiješati i ohladiti.
4. U hladno dodati ostatak izrađenog maslaca i krupnije mljevene lješnjake.
Slaganje: Tamni biskvit-krema-bijeli biskvit-krema
Na kolač možete staviti slatko vrhnje, mljevene lješnjake, poprskati čokoladom ili već
nešto peto po vašem odabiru...;)
Daljnji postupak: Slikati, jesti, objaviti...nužno tim redoslijedom ;)
Posluživanje
Kolač sam jela i recept dobila od svoje rođakinje pod nazivom orahov san, uz manje
izmjene nudimo ga vama, a tebi Snježo hvala.

0 komentari:

Objavi komentar