nedjelja, 27. prosinca 2015.

Mesna štruca s kajganom


Sastojci

1 kg mljevenog mesa (junetina i teletina)
27 jaja
1 žličica soli
 1/2 žličice mljevenog papra
1 žlica Vegete pikant
60 g peciva ili starog kruha
150 ml vode od origana
2 češnja češnjaka
Za kajganu:
2 žlice ulja
70 jaja
1 žličica Vegete pikant
1 žličica narezanog svježeg timijana
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

1. Mljevenom mesu dodajte razmućena jaja, sol, papar i Vegetu pikant.
2. Žemlje ili stari kruh narežite na veće komade, prelijte vodom i ostavite stajati oko 5
minuta. Nakon toga, kruh ili pecivo dobro ocijedite i dodajte mesu.
3. Smjesi dodajte još i protisnuti češnjak. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i pokrivenu
ostavite stajati oko sat vremena.
4. U široj tavi zagrijte ulje, a zatim izlijte razmućena jaja pomiješana s Vegetom pikant.
5. Kajganu pecite 2-3 minute, a zatim dodajte timijan, vlasac i peršin.
6. Aluminijskom folijom obložite protvanj veličine 28×20 cm i premažite ga uljem.
7. Po površini folije rasporedite trećinu pripremljene mesne smjese. Po mesu rasporedite
pola količine kajgane. Po kajgani rasporedite drugu trećinu mesa, a po mesu rasporedite
preostalu kajganu.
8. Sve prekrijte preostalom trećinom mesa.
9. Pomoću folije meso s kajganom savijte u štrucu.
10.U protvanj dodajte još malo ulja, a zatim štrucu zajedno s folijom pecite u pećnici
zagrijanoj na 200°C oko sat vremena.
11.Tijekom pečenja štrucu podlijevajte vodom.
12.Kad je štruca napola pečena, po želji možete oko štruce rasporediti krumpir, narezan na
ploške.

Posluživanje
S pečene štruce maknite foliju, malo je ohladite, narežite i poslužite uz pečeni krumpir i
zelenu salatu.

Savjet

Mesna štruca jednako dobro prija topla i hladna. Za zaposlene je osobe idealna, a ukoliko
se napravi više, drugi je dan, uz varivo, nezaboravna.
 Kruh ili pecivo možete zamijeniti s oko 40 g krušnih mrvica i 100 ml mineralne vode.

0 komentari:

Objavi komentar