srijeda, 16. prosinca 2015.

NESTO BRZO I JAKO UKUSNO - TOBLERONA


Sastojci
150 gr margarina ili maslaca
200 gr čokolade
2 kašike meda
200 gr šećera


1 dl koka kole
75 gr krupno mlevenih lešnika
75 gr krupno mlevenih badema
200 gr mlevenog keksa
Glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja

Priprema
1.
Lagano zagrevati  margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu, lagano mešajući dok se svi sastojci ne sjedine i istope.
2.
U masu dodati lešnike, badem i keks.
Dobijenu masu razliti u trouglasti pleh u koji ste prethodno stavili celofan, kako bi se kolač lakše izvadio iz kalupa.
3.
Kalup stavite u frižider ili zamrzivač da se masa što pre stegne.
Izvadite kolač iz kalupa i preko stavite glazuru od čokolade.
Kada se glazura stegne kolač secite na tanke šnitice.
4.


Od dobijene mase dobićete dva pleha ovog kolača. Moj pleh je dužine 35 cm.

1 komentar:

  1. Ni za ovo me niste pitali, pokradena i slika i recept, molim vas da obrisete.

    OdgovoriIzbriši