petak, 25. prosinca 2015.

Biskvit za torte


Ovaj biskvit koristim vec godinama ,odlican mekan prilagodan za sve filove !
Autor: mama1

Sastojci
5 kom jaja
180g secera
200g brasna
5 supenih kasika vode
1 prasak za pecivo
kalup br.24-26cm
malo naribane limonove ili narandzine
kore

Priprema
1. Umiksati jaja pa dodati vodu i jos miksati mikserom ,zatim polako dodavati secer i
miksati , i na kraju ostale sastojke zajedno miksati.
2. Izliti smjesu u kalup br.24-26 ( podmazan kalup puterom ) i peci u zagrejanoj rerni na
200° peci oko 25 minuta (ovisi od pecnice)
3. Od ove kolicine dobija se 3 kore ( sjeci ) prije foilovanja mozete poprskati kore nekim
sokom po zelji zbog arome...
Posluživanje
Ako zelite cokoladne kore dodajte 2-3 velike kasike kakaa !

0 komentari:

Objavi komentar