petak, 30. listopada 2015.

ZABORAVITE RAZVLAČENJE KORA I SVE POZNATE BOSANSKE METODE: Ovo je najbolji burek kojega ćete ikada probati, a gotov je za tren


Ukusnom bureku malo tko može odoljeti, bez obzira na to što temperature iziskuju nešto laganiju prehranu. Iako ne spada u skupinu lagane hrane, ovaj burek sprema se brže od uobičajenog jer za njega ne morate razvlačiti tijesto.

Za pripremu jela potrebno vam je oko sat vremena, ali i znatno manje truda nego što se ulaže u pripremanje klasičnog bureka. Stoga, bacite se na posao!

Sastojci i priprema:
– 700 g mljevenog mesa
– crveni luk
– pet jaja

– 400 ml kiselog vrhnja
– 0,5 l mineralne vode
– sol
– papar
– 500 grama kora za štrudle

Priprema:

Na ugrijanom ulju prepržito sitno nasjeckan luk dok ne postane staklast, dodajte mu sol i papar, a količinu odredite sami po vlastitom ukusu.
Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio boju, počnite slagati burek. Namastite lim za pečenje, a svoj burek složite na stolu.

Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa te nastavite dok ne potrošite kore i nadjev. Zarolajte burek u oblik puža, stavite u lim za pečenje.
U međuvremenu izmutite jaja, vrhnje, malo soli i mineralnu vodu te prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 stupnjeva.

0 komentari:

Objavi komentar