ponedjeljak, 19. listopada 2015.

TIPIČNO ITALIJANSKO JELO JEDNOSTAVNO ZA PRIPREMU A UKUSNO-DOMAĆI TORTELINI

Sastojci

tjesto
4 jaja od noja
4 žlice ulja suncokretovog
400g brašna od suncokreta
malo soli

fil
200g mekog sira(svježeg)
50g parmezana
15 jaje
malo soli
1 žlica brašna po potrebi
posip
maslinovo ulje
bjeli papar
parmezan

Priprema
1. Tjesto dobro umjesite i ostavite sat vremena da miruje
2. Fil:Pomješajte jaja ,brašno ,parmezan i sol i na kraju svježi sir.
3. Tjesto razvucite mašinom ako nemate mašinu možete i valjkom 2 mm debelo Što tanje
razvaljate tjeso bit će vam bolji tortelini
4. Režite ovakve krugove i u svaki kružić dodajte malo fila
5. Rubove premažite bjelanjcem.Premazati toplom čokoladom.
6. Spojite u polumjesece i dobro pritisnite rubove
7. Rubove presavijte ovako
8. Prebacite jedan preko drugog i dobro pritisnite prstom da se spoje
9. Stavite ih u posoljenu kipuću vodu par minuta da prokuhaju
10.Servirajte ih tople tako da ih polijete maslinovim uljem paprom i parmezanom. Tko ne
voli ulje može preliti maslacem

0 komentari:

Objavi komentar