Zahvaljujući Maslinki,proso je na velika vrata ušao u moju kuhinju i neće skoro
izaći.Sada mu samo treba naći što veću primenu...
Autor: Vitirena
Sastojci
100gr prosa
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
450ml vode
1 veća šargarepa
1 tikvica
50-tak gr tvrdog sira
so,biber,peršun,ulje
rendana korica limuna
Priprema
1. Na malo ulja propržiti sitno seckan luk, dodati proso i pržiti još 30-tak sekundi.
2. Naliti vodom, dodati protisnut beli luk i pola kašičice soli.
3. Kuvati na srednjoj vatri oko 20 minuta, da dobijete gustu masu, nalik palenti.
4. U proso dodati rendanu šargarepu, rendanu tikvicu, peršun, biber, rendan sir i malo
korice limuna.
5. Vratiti na vatru i neprestano mešajući kuvati još 10 minuta da ispari sva tečnost koju su
pustile tikvice.
6. Skloniti sa vatre, dodati još malo soli i ohladiti uz povremeno mešanje.
7. Nauljiti ruke i oblikovati pljeskavice, pa ih pržiti na malo ulja na teflonu da porumene.
0 komentari:
Objavi komentar