ponedjeljak, 5. listopada 2015.

MLINCI SA PILEĆIM BELIM MESOM


Još jedno prelepo jelo koje svi u kući obožavamo...

Autor: SnezanaBG


Sastojci

oko 600 gr mlinaca
500 gr pilećeg belog mesa (filea)
malo ulja i maslaca
3 dl kisele pavlake
malo soli, bibera i vegete
150 gr gaude

Priprema
1. Pileći file iseći na komade, posoliti, pa ih malo propržiti na ulju i maslacu. Ostaviti da
se meso malo prohladi, i za to vreme pripremiti preliv od pavlake, masnoće u kojoj se
peklo meso, malo soli, bibera i suvog začina, i malo vode.
2. Mlince izlomiti (jer su krti, i ne mogu da se seku nožem) na manje komade i staviti ih u
sud u kom ćemo ih preliti vrelom (ne treba da proključa) vodom, da omekšaju. Nakon
par minuta ih ocediti od vode, ali sačuvati oko 2 dl vode (ta voda ide u preliv sa
pavlakom).
3. Vatrostalni sud podmazati uljem, pa po dnu rasporediti polovinu količine mlinaca. Na
mlince složiti piletinu. Zaliti sa polovinom preliva.
4. Preko mesa i preliva rasporediti ostatak mlinaca, pa preliti ostatkom preliva.
5. Narendati malo sira (preporučujem gaudu ili kačkavalj) odozgo i staviti da se zapeče.
6. Peći oko pola sata na 200 stepeni, sve dok sir ne dobije lepu, rumenu boju.

0 komentari:

Objavi komentar