subota, 10. listopada 2015.

PITA SA SIROM NA DRUGAČIJI NAČIN KADA JE PROBATE REĆI ĆETE DA JE BOLJA OD KLASIČNI PITE SA SIROM


Kore premazuju se smjesom u koju ide kvasac, jaja, mlijeko, ulje i brašno i sa filom od sira i jaja. Pravi se sa gotovim korama a izgleda kao da je razvijana oklagijom. Nama se baš dopala...


Sastojci
500 gr kora za pitu
300 gr sira
2 jajeta
ulje
so

Premaz:
paketić kvasca
malo šećera
so
3 jajeta
4 šoljice mlijeka
2 šoljice ulja
22 kašike mekog brašna


Priprema

Premaz za kore:
1.
U usitnjen kvasac (ja sam koristila suhi kvasac) sipati malo mlake vode, šećera i soli. Kad kvasac nadođe pomješati ga sa jajima, brašnom, mlijekom i uljem. Sve dobro promješati varjačom a može i mikserom. Tijesto je gustine kao za palačinke.
Fil od sira:

1.
Izgnječen sir pomješati sa umućenim jajima i po ukusu dosoliti.
2.
Staviti koru i četkicom nanijeti premaz. Preko staviti drugu koru, premazati je, pa staviti treću i nju premazati. Na treću koru staviti fil od sira.
Ivice kora saviti da fil nebi curio, pa sve saviti u rolnu. Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220°, da pita porumeni.

Broj komentara: 6:

  1. Čaša i šoljica, pa jer vi znate napisati količine u međunardno priznatim mjernim jedinicama litra , decilitar mililitar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako je, i mene muče te čaše, šalice, šoljice.

      Izbriši
    2. Tako je, i mene muče te čaše, šalice, šoljice.

      Izbriši
  2. ja dodam u premaz pola zuto sitno kukuruzno pola obicno brasno ... bude super.

    OdgovoriIzbriši