subota, 29. kolovoza 2015.

ZAPEČENI ŠTRUKLI SA SIROM


Mogu biti i slani i slatki, i kuhani i pečeni; i kuhani i zapečeni; i juha i predjelo; i desert i glavno jelo i samostalno malo jelo…. Evo kako ih ja radim…

SASTOJCI
TIJESTO
50 dkg glatkog brašna
1 jaje
2 žlice ulja
1 žlice blagog octa
malo mlake vode
NADJEV

10 dkg maslaca
4 jaja
60 dkg svježeg sira
1 dcl kiselog vrhnja
sol
i još
slatko vrhnje za zapeći
PRIPREMA
Brašno prosijte na radnu površinu. Pripremite malo mlake vode. Na sredinu brašna napravite udubinu i u nju stavite sol, jaje i ulje, pa postupno umješajte. Dolijte vodu sa octom, i umijesite glatko tijesto.
Razdijelite ga na 3 kruščića i svaki premažite uljem, i ostavite da odstoje oko pola sata.
Za to vrijeme pripremite nadjev: Omekšali maslac pjenasto umutite sa protisnutim sirom, umućenim jajima i malo soli. Na kraju umješajte kis. vrhnje.

Na pobrašnjeli stolnjak stavite tijesto, malo ga razvaljajte valjkom, a zatim ga rukama razvlačite da postane tanko. Zadebljali rub tijesta odrežite a razvučeno tijesto ostavite da se malo posuši.
Poprskajte tiejsto dijelom rastopljenog maslaca. trećinom nadjeva premažite polovicu tijesta i pomoću stolnjaka savijte tijesto.Ručkom kuhače utisnite štrukle u razmaku od 10 cm, a zatim ih narežite rubom tanjura.
Ručkom kuhače utisnite štrukle u razmaku od 10 cm, a zatim ih narežite rubom tanjura.
U kipuću slanu vodu stavite štrukle da prokuhaju 10-ak minuta, izvadite u vatrostalnu posudu, zalijte slatkim vrhnjem i zapecite.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar