Tako jednostavno, a izgleda elegantno i ukusno
SASTOJCI
potrebno:
200g što mekanijeg belog ratluka
100g mlevenog posnog keksa
100g mlevenih oraha/lešnika/kikirikija
4 kasike vruće vode
250g čokolade za kuvanje
125g margarina
PRIPREMA
1.
Najpre malo mesiti sam ratluk, zatim dodati keks, orahe i vodu i stiskati i mesiti dok ne dobijete jednolicnu masu (moze da potraje i da vas ruke zabole, ali moguće je :D).
2.
Zatim masu podeliti na 6 jednakih delova i razvaljati u prutiće dužine kalupa za trokut.
3.
Čokoladu i margarin otopiti.
4.
Kada se čokolada malčice prohladi prekriti njome dno i staviti jedan prut, zatim zaliti čokoladom i staviti dva pruta, ponovo preliti čokoladom pa staviti i poslednja 3 pruta i na kraju sve prekriti cokoladom.
5.
Ostaviti da se dobro ohladi i stegne i onda seći kolačiće debljine 4-5mm.
Posluživanje
Mozete dodati malo prah šećera ako volite baš baš slatko
0 komentari:
Objavi komentar