ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

Markiza,čokoladna torta


Markiza je omiljena torta moje kćeri,i majka se potrudila svojoj velikoj curi
napraviti je i ove godine za rođendan! Da ne bi netko pomislio da moja mala
žena ima "dvije lijeve",naglašavam da je ona napravila princes krafne,voćnu
tortu i kolač sa orasima... :-) Želim podijeliti sa vama ovaj recept,jer torta je
izuzetna,raskošna,posebna... Jedna napomena...u kremu idu sirova jaja,tako
da oni kojima to smeta,neka se ne zamaraju čitanjem!

Autor: ANIMODA

Sastojci
BISKVIT
6 jaja
6 žlica šećera
4 žlice brašna
3 žlice kakaoa ili čokolade u prahu
KREMA
7 jaja
250 gr maslaca
200 gr šećera u prahu
200 gr čokolade za kuhanje,ili 100 gr
čokolade za kuhanje i 100 gr
mliječne čokolade,želite li malo
slađu kremu
0,5 l slatkog vrhnja
1 vrećica instant želatine
Ukrasni rub torte
120 gr čokolade za kuhanje
oko 100 gr bijele čokolade

Priprema
1. Bjelanjke umutiti u snijeg,dodati šećer
2. Umiješati jedan po jedan žumanjak
3. Prosijati brašno i kakao zajedno
4. Pažljivo umiješati brašno i kakao u smjesu od jaja
5. Na dno kalupa za tortu staviti papir za pečenje,izliti smjesu,peći na 180 st C 35 minuta.
6. Pečeni biskvit ohladiti i prepoloviti.
Čokoladu omekšati na pari,ohladiti
1. Maslac i šećer u prahu pjenasto umutiti
2. Dodati otopljenu čokoladu
3. Umiješati u kremu žumanjke
4. Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka
5. Pažljivo umiješati snijeg u kremu
6. Slatko vrhnje tući u šlag,dodati instant želatinu
7. Polovicu biskvita okružiti obručem kalupa za tortu
8. Kremu i šlag staviti u vrećice kojima ste odrezali vrh,nanijeti u krugovima na biskvit
Ostaviti malo kreme za vrh torte,i ostaviti 1/3 šlaga za ukrašavanje torte
9. Prekriti kreme drugim dijelom biskvita,tortu dobro ohladiti,optimalno bi bilo preko noći
10.Ohlađenu tortu osloboditi obruča
11.Izmjeriti opseg kalupa i papir za pečenje izrezati po želji,nanijeti otopljenu bijelu
čokoladu,počekati dok se ne osuši,premazati papir otopljenom tamnom čokoladom
12.Pričekati 2 minute,pažljivo nanijeti namazan papir na rub torte(čokolada naravno uz
tortu,papir je s vanjske strane),dobro ohladiti
13.Pažljivo odvojiti papir
14.Po vrhu torte nanijela sam ružice od šlaga i ukrasila tortu strugotinama od čokolade i
nitima koje sam radila od otopljene čokolade

0 komentari:

Objavi komentar