ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

JEDNOSTAVNI KOLAČIĆ BEZ PEČENJA AMARETTO BARS


Odlicne amaretto bars,bez pecenja i na brzinu...

Sastojci
     1 salica 250 ml.
      COKOLADNI PRELIV:
     113gr. cokolade za kuhanje(60 ili 70% kakao)
     170gr. cokolade za kuhanje(semi-sweet)
     3 zlice putera
     1/2 salice slatkog vrhnja

      AMARETTO ZAMJENA:
     3 zlice mlijeka
     1 zlicica extrakta od badema

      FILL:

     3 zlice instant prasak od vanille
     4 zlice otopljenog putera
     3 zlice amaretto zamjena ili amaretto liker
     1 zlica extra mlijeka
     1 zlicica vanille extrakt
     2 salice secera u prahu
      kakao za posipanje

Priprema

    Oblozite pleh velicine 20cm. sa alu folijom.
    Obje vrste cokolade,puter i slatko vrhnje stavite da se otopi.
    Od cokoladne smjese oduzmite jednu salicu(250ml) i istresite u pleh.Razmazite ravnomjerno.
    Ostatak cokolade ostavite sa strane.
    Stavite u frizer oko 20-30min.
    Amaretto liker zamjena:U manju zdjelicu dodajte 3 zlice mlijeka i malu zlicicu extrakta od badema.Ako imate amaretto liker mozete to koristiti.
    Otopite puter.

    U zdjelu dodajte instant prasak od vanille za puding i kolace u to dodajte amaretto liker,otopljeni puter,vanillu extrakt i zlicu mlijeka.Miksajte sve zajedno i na kraju dodajte secer u prahu.
    Izvadite pleh iz zamrzivaca i preko cokolade istresite puding smjesu.
    Ravnomjerno razmazite.
    Preko puding smjese istresite ostatak cokolade i razmazite.
    Stavite ponovo u frizer oko 30 min.
    Izvadite iz frizera i podignite alu foliju iz pleha i odmotajte.
    Sjecite na manje bars ili po zelji.
    Mozete posuti sa kakaom.
    Isjecene bars morate drzati u fridzu.

Posluživanje
Neznam da li kod nas ima instant pudinga za kolace ali ako nemate napravite obicni puding pa oduzmite oko 4-5 zlica pa dodavajte ostale sastojke.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar