Ljetna poslastica mlađa je sestra keks torte, a krase je orasi, jabuke, banane i
puding. Za sve one koji zaziru od pripreme biskvita, petit beurre keksi ne
podbacuju, a klasičnu domaću kremu sjajno će zamijeniti puding.
Autor: coolinarika
Sastojci
250 g keksa Petit Beurre
3 kisele jabuke (700 g)
3 banane (500 g)
150 g mljevenih oraha
100 g šećera
Za puding kremu:
1 Puding vanilin Dolcela
2 žlice šećera
500 ml mlijeka
20 g maslaca
Za šlag:
125 ml vode
1 Šlag hit Dolcela
Priprema
1. U tepsiju (20×30 cm) posložite 100 g keksa.
2. Jabuke i banane naribajte (na sitniji ribež), dodajte orahe, 150 g mljevenih keksa, i
šećer. Promiješajte i rasporedite preko posloženih keksa.
3. Prašak za puding pomiješajte sa 2 žlice šećera, dodajte 6 žlica mlijeka i promiješajte.
Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte
1-2 minute.
4. U vrući puding umiješajte maslac i prelijte preko smjese od voća i keksa. Pustite da se
ohladi.
5. U visoku posudu ulijte potrebnu količinu vode, dodajte sadržaj vrećice šlag hita i
miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) do željene čvrstoće. Šlag
premažite preko hladnog pudinga i pospite strugotinama čokolade.
Posluživanje
Dobro ohlađen kolač poslužite narezan na kocke.
Savjet
Podloga od keksa omekšat će od nadjeva. Ako želite ubrzati postupak, kekse možete
namočiti u mlijeku.
0 komentari:
Objavi komentar