petak, 28. kolovoza 2015.

Dunavski valovi - jos jedna verzija :)


Eto posto neke dame govore da moji Dunavski izgledaju drugacije od njihovih
eto i recepta :)

Autor: dvazen


Sastojci 6 osobe

Biskvit:
3 jaja
12 zlica secera
15 zlica ulja
15 zlica mlijeka
15 zlica brasna
1 prasak za pecivo
malo kakaa
3 zlice mlijeka za drugi dio biskvita

Krema:
7 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije i 6 kasika
secera
150 g maslaca
1 staklenka kompota od visanja bez kostica
Ganache krema
200 ml vrhnja za šlag
200 g cokolade za kuhanje

Priprema
1. Umutiti snijeg od 3 bjelanjka dodati secer i dobro izmutiti te u to dodati 3 zumanjka.
Umijesati ulje, mlijeko, te lagano umutiti brasno s jednim praskom za pecivo.
2. Smjesu podijeliti u 2 dijela u jedan dio staviti malo kakaa i 3 zlice mlijeka.
3. Prvu smjesu staviti peci 10 min dok se lagano ne uhvati korica, izvaditi iz rerne i posuti
po kolacu iscijedjene visnje iz kompota te preliti preostali tamni biskvit. Staviti ispeci
do kraja.
4. Kad je gotovo na vruce preliti sok iz kompota moze s malo ruma, al ne mora.
5. Za to vrijeme skuhati puding u mlijeku, onako kako pise na vrecici, sa secerom, staviti
ohladiti i u skoro ohladjeno umijesati maslac. Kremu staviti na biskvit i preliti s ganache
kremom, koju napravite tako da stavite vrhnje za kuhanje na vatru da pusti jedan do
dva kljuca, skinete s vatre i umijesate cokoladu, te prelijete preko kolaca.

0 komentari:

Objavi komentar