petak, 19. lipnja 2015.

Vitaminski džem (cvekla, jabuka, šargarepa i limun)


Vitaminski džem (cvekla, jabuka, šargarepa i limun)

Sastojci
500 g cvekle
500 g šargarepe
500 g jabuka
500 g limuna - sok
500 g šećera
100 ml vode

Priprema

1
Cveklu, šargarepu i jabuke izmiksati, pa dodati sok od pola kg limuna. Šećer i vodu kuvati 5 minuta, pa dodati izmiksano voće i povrće. Kuvati 20 minuta uz povremeno skidanje pjene.

2

Kad je džem gotov malo sipati na tacnu i provjeriti gustinu.

3

Vruć džem sipati u sterilisane tegle, hermetički zatvoriti i okrenuti naopako. Ostaviti da se džem ohladi.

4

Divan ukus, uvjerite se i sami.

5

Prvi put pravim ovaj džem i toplo ga preporučujem. Može se praviti u svako doba godine. Idealan je za palačinke. Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar