petak, 19. lipnja 2015.

Paprika punjena sirom




Sitni zalogajčići, tapasi, fingerfood ... fine mini roladice od pečenih paprika sa aromatičnim sirom, za sva vaša cool druženja, lagane ljetne večerice ili ručaak.

Sastojci za 4 osobe:

- 2 velike crvene paprike
- 4 žlice maslinova ulja
- 1/2 limuna
- 200 g blagog mekanog kozjeg sira ili nekog drugog po guštu
- malo origana
- po ukusu sol, papar

Priprema:

Papriku možete pripremiti na dva načina:
Paprike očistite, operite i prepolovite po dužini, uklonite peteljke i sjemenke. Razrežite ih po dužini na četvrtine.
U tavi zagrijte tri žlice maslinova ulja, stavite paprike, poklopite i na umjerenoj temperaturi pirjajte 10-tak minuta dok ne postanu mekane. Maknite sa vatre i ostavite da se ohlade u vlastitim soku.

Ispecite paprike normalno u rerni kako ih inače pečete, stavite u vrećicu i pustite da se ohlade. Ja sam tako radila. Prohlađene ogulite, očistite od sjemenki i narežite po dužini na četvrtine.

U međuvremenu, operite limun, posušite ga , naribajte koricu i ocijedite sok.

Sir malo razmrvite vilicom, pomiješajte ga koricom limuna i 1 žlicom maslinova ulja a prema potrebi dodajte malo i soka kojeg su otpustile paprike. Umiješajte origano, posolite, popaprite i začinite s malo limunova soka.

Ohlađene paprike malo posušite ubrusom, smjesu od sira rasporedite na trakice od paprika pa je zamotajte u maleni savitak ili roladicu. Učvrstite čačkalicama.

Gotove roladice posložite na pladanj za serviranje i ostavite mirovati na hladnom najmanje sat vremena.

Posluživanje:

Poslužite posipane sa još malo suhog ili svježeg origana uz prepečenac, tostirani kruh i nego vama omiljeno vino.

Recept je iz španjolske knjižice Tapasi.

0 komentari:

Objavi komentar