Još jedana od mojih kreacija - ova torta bez pečenja brzo je gotova i fiiiino
kremasta! Njami!
Autor: Darja
Sastojci
ZA PODLOGU OD KEKSA
160 gr Petit Beurre keksa
100 gr kokosa
50 gr maslaca
2 žlice meda
1 dl mlijeka
ZA KREMU OD KOKOSA
1 l mlijeka
100 gr škrobnog brašna
100 gr kokosa
100 gr šećera u prahu
1 vrećica želatine u prahu
Priprema
PODLOGA
1. Kekse samljeti, pomiješati ih sa kokosom, rastopljenim maslacem, mlijekom i medom.
2. Kalup za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje, pa staviti masu na dno i poravnati.
Staviti u frižider da se stisne.
KREMA
1. Pomiješati šećer u prahu i škrobno brašno, dodati dovoljno mlijeka da dobijemo gustu
kašu bez grudica, pa kasnije još malo razrijediti mlijekom.
2. Ostatak mlijeka i kokosovo brašno zakuhati, pa uz stalno mješanje dodati smjesu
škrobnog brašna i šećera. Kuhati uz stalno mješanje par minuta, dok se ne zgusne.
3. Želatinu pomiješati sa 4 žlice vode i ostaviti da nabubri. Otopiti ju, pa dodati malo
kreme i dobro izmiješati, da smjesa bude homogena. Dodati mješavinu želatine i kreme
u ostatak kreme i dobro izmiješati.
4. Kad krema postane mlaka, izliti je u kalup na podlogu od keksa i ostaviti u frižideru par
sati da se stegne.
0 komentari:
Objavi komentar