nedjelja, 14. lipnja 2015.

Cocco-choco cake


Tako osvježavajuća,nježna,a opet snažna...aroma i okus kokosa,jednostavno
Vas ponese i očara..-:))

Autor: carica69

Sastojci

Krema
600 mlijeka
100 gr šećera
4 žumanjka
4 kom vanilin šećera
1 kom želatina u prahu
par kapi arome od vanilije
300 ml slatkog vrhnja
1 kom šlag fix-a
200 gr kokosovog brašna

Čokoladni preljev
100 gr čokolade za kuhanje
50 gr maslaca
200 ml slatkog vrhnja

Priprema
1. Ispeći biskvit po receptu u pola količine, ako želite malenu kao što je ova moja!
2. Skuhati mlijeko sa 150 gr kokosa u koje smo stavili 2 kom van.šećera i par kapi arome od
vanilije.Skuhati dok ne provri i još pustit 2-3 min na laganoj vatri.
 Ohladiti 10-ak minuta.
3. Za to vrijeme izmiksati šećer i žumanjke u čvrstu pjenu.
4. Kokos sa mlijekom izmiksati u multipraktiku, te procijediti kroz gazu, gdje dobijemo
1/2 litre mlijeka sa okusom kokosa.
5. Vratiti ocijeđeno mlijeko na laganu vatru i kada prokuha, polagano ga ulijevati u
izmiksane žumanjke, sve skupa ponovno vratiti na laganu vatru, i prokuhavati par
minuta, dok se ne zgusne.
6. U međuvremenu pripremiti želatinu po uputama na vrećici, kada se stisnula, ubaciti je u
vruću kremu, dobro promiješati i ostaviti da se hladi, uz povremeno miješanje.
7. Dok se hladi krema(u vodi),otopiti čokoladu, maslac i 200 ml slatkog vrhnja.
8. U hlađenu kremu umiješati šlag od 300 ml slatkog vrhnja u koje smo stavili šlag fix,
izmiksati ga u čvrsti šlag.
9. Slagati:biskvit,čokoladni preljev, krema i tako sve dok treće kore na koju stavimo
manje kreme, jer je završna.
10.Tortu sam ukrasila sa čokoladom, tek drugi dan, jer se krema treba dobro stisnuti i
ohladiti...ukoliko želite, ili je ukrasite po želji...uživajte..=:)))

0 komentari:

Objavi komentar