subota, 13. lipnja 2015.

Sladoledna vienetta


Sastojci

ZA 1. BISKVIT
10 bjelanjaka
10 kasika ravnih secera
10 kasika brasna

ZA 2. BISKVIT
5 bjelanjaka
5 kasika secera
5 kasika brasna
za natapanje biskvita
oko 4 dl vruceg mlijeka
2 vrecice vanilin secera

VANIL KREM
3 vrecice pudinga od vanile (od 40gr)
2 vrecice vanilin secera ili par kapi arome od vanile
5 dl vode
9 ravnih kasika secera
7 zutnjaka
3 pune kasike kisele pavlake
125 gr margarina

COKO KREM
2 vrecice pudinga od cokolade
3 dl vode
6 kasika secera
5 zutnjaka
2 pune kasike kisele pavlake
125 gr margarina

ZA GLAZURU OD COKOLADE- nije obavezna
100gr cokolade za kuhanje
70 gr margarina
Kolicina je za jednu glazuru, ja sam stavila 2.

ZA DEKORISANJE
3 vrecice slag pjene

Priprema
1. BISKVITI:
2. Dobro umutiti sam od bjelanjaka, na pola mucenja dodavati polako secer.
3. U cvrst sam, kasiku po kasiku, dodati brasno, mijesajuci lagano, bez miksera.
4. Biskvit peci na 180C u dobro podmazanom protvanu, do blago rumene boje (oko 10-15
min).
5. Ohladiti ga i polako, kasikom, prelivati vrijelim mlijekom u koje je dodana vanila.
6. Potrebno je za veci biskvit oko 2- 2, 5 dl mlijeka.
7. Na isti nacin ispeci i drugi biskvit, natopiti sa oko 1, 5 dl mlijeka.
8. VANIL KREM
9. Puding i secer razmutiti u malo hladne vode, ostatak staviti da provri. U vrucu vodu
lagano sipati razmucen puding, koji ce se jako brzo pretvorirti u zelatinastu masu tj
skuhati.
10.Skloniti sa sporeta i u vreo brzim mijesanje, rucno, dodati odjednom zutnjake i kiselu
pavlaku.
11.Ohladiti krem i u hladan dobro umutiti izradjen margarin.
12.COKO KREM
13.Postupak je isti kao za vanila krem, razlika je samo u kolicini sastojaka.
Posluživanje
Od vanil kreme odvojiti 1/3, koja se dodaje u pola kolicine umucene slag pjene.
 REDJATI
 Veci biskvit jako tanko premazati vanil kremom, preliti glazurom od cokolade.Ohladiti u
frizideru.
 Preko glazure ostatak vanil kreme, potom coko krem, natopljen manji biskvit,
glazura.Ohladiti da se glazura stegne.Tanko premazati slag pjenom u koju je dodan vanil
krem.Ukrasiti slag pjenom po zelji.

0 komentari:

Objavi komentar