...sa dodatkom bijele čokolade i bez jaja. Bogat i neodoljivo kremast...
Autor: monchislava
Sastojci
Domaće kokosovo mlijeko
250 ml vode
60 g kokosovog brašna
Sladoled
150 ml kokosovog mlijeka
150 g punomasnog kiselog vrhnja
150 ml slatkog vrhnja
75 g šećera
75 g bijele čokolade
4 žlice kokosovog brašna
1/2 žličice arome vanilije
Priprema
KOKOSOVO MLIJEKO
1. Vodu i kokosovo brašno stavite u lonac i zagrijavajte na laganoj vatri uz stalno
miješanje pjenjačom. Kada proključa, kuhajte još 2-3 min. Maknite s vatre i ostavite da
odstoji 4-5 min (otklopljeno).
2. Zatim ga prebacite u multipraktik i miksajte nekoliko minuta na najvećoj brzini dok ne
dobijete smjesu nalik kašici.
3. Na odgovarajuću posudu stavite cjedilo, a preko cjedila rasprostrite čistu gazu pa na nju
stavite dobivenu smjesu kokosa i vode.
4. Gazu zatvorite, dobro stisnite i napravite zavežljaj pa rukama stišćite i cijedite. Ono što
će se cijediti iz gaze jest kokosovo mlijeko.
5. Kad ste izmrcvarili gazu i ocijedili svo mlijeko, još ga jednom procijedite kroz cjedilo.
6. Od ove količine, dobit ćete oko 150 ml kokosovog mlijeka.
SLADOLED
1. Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag, a bijelu čokoladu otopite i ostavite da se malo ohladi.
2. U posebnoj posudi mikserom istucite kokosovo mlijeko, kiselo vrhnje, šećer i aromu
vanilije. Tucite dok se šećer ne otopi i dok se na površini ne pojave mjehurići.
3. Zatim tu smjesu malo po malo dodajte šlagu uz stalno miješanje pjenjačom. Na kraju
dodajte otopljenu čokoladu i kokosovo brašno pa sve zajedno još kratko istucite
mikserom.
4. Dobivenu smjesu izlijte u plastičnu posudu s poklopcem pogodnu za zamrzavanje i
stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata.
Posluživanje
Sladoled naravno možete napraviti i sa kupovnim kokosovim mlijekom. Ali zaista
preporučam da ga probate napraviti kod kuće. Ne samo da je jeftinije, već ne sadrži hrpu
dodataka i konzervansa, gotovo je za 15 min, a okusom je bogatije i ukusnije od kupovnog.
Od ove količine dobit ćete nešto malo manje od litre finog kremastog sladoleda. A da bi
sve skupa bilo još efektnije, sladoled pospite bijelom i tamnom čokoladom i poslužite u
kokosovom orahu. ;) A ovako ga je napravila i poslužila Strufna. :)
0 komentari:
Objavi komentar