subota, 20. lipnja 2015.

Sirup od ruže


Sirup predivnog okusa i mirisa, prekrasne izuzetno crvene boje. Koristite ga
kao preljev za palačinke, kolače,torte, kao dodatak slasticama ili jednostavno
razrijeđen s vodom.

Autor: Modric


Sastojci
100 g latica crvene ruže (jakog mirisa)
1/2 l vode
650 g šećera u prahu
1 mahuna vanilije
sok jednog limuna

Priprema
1. Latice ruža sitno isjecite nožem ili jednostavno natrgajte rukama. Prelijte sa pola litre
vode i dodajte sok jednog limuna. Mahunu vanilije prerežite na pola i tupom stranom
noža izvadite sjemenke te sve ubacite u vodu s laticama i limunovim sokom.
2. Kuhajte 10-ak minuta na jačoj vatri, a onda procijedite kroz gusto sito. Istisnite što više
soka.
3. U procjeđeni sok dodajte šećer i kuhajte na laganoj vatri oko 35 minuta. Povremeno
promiješajte i skidajte pjenu.
4. Kada vidite da se sirup zgusnuo sipajte ga u staklenku i čuvajte do korištenja. Ili ga
malo prohladite i koristite.

0 komentari:

Objavi komentar