ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

SAZNAJTE ZAŠTO JE SOK OD BAZGE TEKUĆE BLAGO! Donosimo vam jedan jednostavan recept za ovaj lijek!


Cvjetovi bazge imaju ljekovita svojstva bogati su glikozidima, taninima, flavonoidima, karotenima, rutinom i vitaminom C.

Sezona je branja cvjetova bazge, a poznato je da je sirup od njenih cvjetova pravo tekuće blago, stoga požurite u branju jer su kratkog vijeka. Bazga se koristi kod prehlade, gripe, natečenih sinusa bronhitisa, dijabetesa, zatvora, astme i alergije, oslabljenog imuniteta

Donosimo vam recept za sok od bazge.

Priprema:

Uberite 30 cvjetova bazge , provjerite jesu li cvjetovi čisti. Potopite ih u 3 litre vode i ostavite ih 24 sata. Nakon toga izvadite cvjetove iz vode te ih procijedite kroz gazu. U procijeđenu tekućinu dodajte 3 kg šećera i 8 dkg limunske kiseline. Miješajte dok vam se šećer ne otopi i pretočite u čiste staklenke.

Podsjetimo, bazga spada među najljekovitije biljke, ima ih više od trideset vrsta. Najznačajnije su crna i crvena bazga a kod nas se najčešće koristi  crna bazga.

Cvjetovi bazge imaju ljekovita svojstva bogati su glikozidima, taninima, flavonoidima, karotenima, rutinom i vitaminom C. Bobice bazge sadrže vitamine A, B i C.

0 komentari:

Objavi komentar