četvrtak, 25. lipnja 2015.

Prijedlozi za iftar: Begova čorba



Sastojci
400 gr kokošijeg ili pilećeg mesa

200 gr korjenastog povrća (mrkva, peršun, celer)

50 gr maslaca

50 gr brašna

20 gr sušene bamije

1 žumanjak

50 gr kajmaka ili milerama

1/2 limuna

1 lovorov list

malo soli i bibera

Priprema
Kokošije ili pileće meso operite, stavite u lonac, nalijte vode, posolite i kuhajte s očišćenom mrkvom, peršunom, celerom i lovorom. Kada je meso kuhano, procijedite supu, odvojite meso od kostiju i izrežite ga na kockice. Tako izrežite i kuhanu mrkvu, peršun i celer.

U posudu stavite maslac, zagrijte ga, dodajte brašno, popržite, zalijte supom od kokošijeg mesa i kuhajte oko 15 minuta. Dodajte meso i povrće izrezano na kockice pa zajedno prokuhajte. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu skuhajte bamiju u vodi s malo limunova soka. Ocijedite, properite i dodajte čorbi., zajedno prokuhajte. Razmutite žumanjak s kajmakom ili mileramom, umiješajte ga u čorbu, dodajte limunov sok i malo maslaca, pobiberite.

Savjet: Bamija se zbog sluzavosti potopi u vodu i ostavi dok ne nabubri, a zatim se ispere u nekoliko voda. Najbolje je da se prije upotrebe prokuha nekoliko minuta u vodi.

0 komentari:

Objavi komentar