četvrtak, 25. lipnja 2015.

Čokoladna kokos torta

.

Sastojci

Za koru:

110 g putera
150 g Menaž čokolade
3 jajeta
200 g šećera
1 kesica vanilin šećera
2 kašike kakaoa
120 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za natapanje kore:

3 dl čokoladnog mleka
Za fil sa kokosom:

5 dl mleka
150 g šećera
1 kesica pudinga od vanile
150 g kokosa
2 dl pavlake za šlag
Za ganache fil:

2 dl pavlake za šlag
150 g Menaž čokolade
Priprema

U posudu staviti puter i čokoladu, otopiti i ostaviti da se malo prohladi. Umutiti jaja sa šećerom, dodati kakao, brašno i prašak za pecivo. Dodavati malo po malo otopljenu čokoladu sa puerom bez prekida muteći mikseom. Masu staviti u kalup prečnika 24 cm prethodno obložen papirom. Peći na 170 stepeni 25-30 minuta. Toplu koru preliti sa 3 dl čokoladnog mleka. Fil sa kokosom. U posudu staviti da se kuva 4 dl mleka i 100 g šećera. Umutiti 1 puding od vanile sa 50 g šećera, dodati u mleko i kuvati dok se ne zgusne, dodati 150 g kokosa i ostaviti da se ohladi. Umutiti 2 dl pavlake za šlag i dodavati malo po malo hladnog fila sa kokosom. Dobro umutiti i premazati preko kore. Ganache fil: U posudu staviti 2 dl pavlake i 150 g čokolade na kockice, na tihoj vatri zagrevati da se čokolada istopi (ne sme da provri). Dobro ohladiti u frižideru, umutiti mikserom i premazati preko fila sa kokosom. Tortu ukrasiti sa čokoladom.

0 komentari:

Objavi komentar