petak, 5. lipnja 2015.

Pita od starog hleba


Jos jedna ideja za upotrebu starog hleba...Ukusno je i dekoravitno da mozete
ga posluziti i gostima...

Autor: sandykanada

Sastojci

Fil od spinata
1 poriluk (bijeli deo)
350 gr. spinata
200 gr. ricotta (mladi sir)
vegeta,sol i papar

Fil od pecurka
350 gr. pecurka naseckanih
1 manji crni luk naseckani
sol i papar

I jos...
12 kriske starog hleba
1 staklenka (450 gr) umak od rajcice
200 gr. strugana mozzarella
3 jaja
150 ml. mleko
nekoliko snite sunke i cajne kobasice (po izbor mozes je i izostaviti )

Priprema

Fil od spinata
1. Na malo maslinovo ulje proprzi sitno naseckani poriluk pa dodaj ocisten i opran spinat
pa pirjaj dok spinat ne ovene
2. Umjesaj ricottu ,povegeti, posoli i popapri i makni od stednjaka

Fil od pecurke
1. Na malo maslinovog ulja propirjaj luk i pecurke dok ne omeksaju..posoli i popapri

Slaganje:
1. U vatrostalnu posudi sipi 3-4 zlice umaka od rajcice i lepo premazi
2. Dodaj 6 kriske starog kruha
3. premazi sa filom os spinata
4. Naredi red ostale 6 kriske hleba
5. Rasporedi sunku i cajnu kobasicu
6. Pospi fila od pecurka pa prekri sa struganom mozzarellom
7. Dodaj ostatka umaka od rajcica i lepo premazi
8. Umuti mleko i jaja i pospi pitu ...probodi na nekoliko mesta sa nozom da bi se lijepo
upilo
9. Peci na 200 stupnjeva oko 30-40 minuta
10.Dobar tek

Posluživanje
Pitu mozete pripremiti dan ranije a sutradan je samo ispeci...bice jos bolja jer se umak
,jaja i mleko job bolje upije...A

0 komentari:

Objavi komentar