subota, 27. lipnja 2015.

MUSAKA: PROVJERENI RECEPT ZA NAJSOČNIJE I NAJUKUSNIJE MIRISNO JELO IZ RERNE!


POTREBNO JE: 1,5 kg krompira. 50 dag mljevenog junećeg mesa. 1 luk,  2 dl soka od paradaiza, kašika do dvije kečapa, vegeta, sol, biber, 1/2 povrtne kocke za juhu, 4 jaja, 4 kašike kiselog vrhnja i 20 dag ribanog sira trapista.


 Skuhati krompir u ljusci, oguliti ga i narezati na tanje plohe. Na ulju pržiti luk, dodati mljeveno meso pa uz miješanje pržiti dok ne posmeđi. Posoliti i začiniti po želji.
Tada dodati paradajz i kečap i oko 2 dl vode pa uz povremeno miješanje pirjati oko 20 min. U manjoj posudi pjenjačom umutiti jaja i vrhnje, povegetiti ili posoliti. U namašćenu vatrostalnu posudu slagati red krompira da prekrije dno, po njemu rasporediti kašikom malo smjese od jaja, rasporedti potom meso, posipati sirom pa ponovo složiti deblji sloj krompira.  Sve zaliti smjesom jaja i vrhnja, posipati sirom i peći u pećnici na 200 stepeni pko 30 min dok ne poprimi zlaćanu boju.

0 komentari:

Objavi komentar