subota, 27. lipnja 2015.

Ćufte u sosu sa rižom



SASTOJCI:

400 g faširanog goveđeg mesa
2-3 velike kašike prezla
pola glavice crvenog luka
1 česanj bjelog luka
malo celera
1 jaje
so,biber malo vegete
sos
1 kasika brašna
3-4 kasike pirea od paradajza
1 mrkva
malo sjeckanog peršuna

PRIPREMA:
U meso staviti prezlu i jaje.
Crveni i bjeli luk zajedno sa celerom samljeti i dodati smjesi koju ćete onda posoliti , pobiberiti i staviti malo vegete. Sve to dobro rukom izmiješati.
Praviti male kuglice koje ćete uvaljati malo u brašno.
Ja ćuftete prvo malo propržim na ulju da bi dobile braun boju.
U drugu šerpu stavim malo maslinovog ulja, dodam kašiku brašna i malo propržim na to dodam pire od paradajza. Isjećem jednu mrkvu isto.
Sad stavljam ćuftete u taj sos da se još oko 20 minuta kuhaju. Možda ćete trebati dodati samo malo vode.
Za prilog predlažemo rižu ili piru. Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar