srijeda, 24. lipnja 2015.

Ledene kocke


...samo ovako i drukčije nikako! :)

Autor: Fortune

Sastojci 4 osobe

Biskvit

7 bjelanjaka
7 žlica šećera u prahu
7 žlica brašna
prstohvat soli
120 ml mlakog mlijeka

Krema prva

7 žutanjaka
7 žlica šećera
5 žlica škrobnog brašna
750 ml mlijeka
250 gr margarina za kreme

Krema druga
2 vrećice šlag pjene
250 ml mlijeka

Priprema
1. Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.
2. U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
3. Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
4. Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
5. Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije
mlijeko. Biskvit ohladiti.
6. Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu.
7. Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu
dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
8. Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
9. Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
10.Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).

0 komentari:

Objavi komentar