srijeda, 24. lipnja 2015.

Duple ledene kocke


Jedan jednostavan kremasti kolač osvježavajućeg okusa, lijepog izgleda i
prikladan za sve prilike.

Autor: mrsMG

Sastojci
Biskvit
8 bjelanjaka
12 žlica šećera
10 žlica brašna
Temeljna krema
8 žumanjaka
10 žlica šećera
30 dag maslaca

Krema od vanilije
4 dl mlijeka
1 puding od vanilije
1 žlica brašna
1 vanilin šećer
1 žlica šećera

Krema od čokolade
4 dl mlijeka
1 puding od čokolade
1 žlica brašna
1 žlica čokolade u prahu
1 žlica šećera

Glazura
2 dl slatkog vrhnja

Priprema
1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju umiješajte brašno. Pecite u
namašćenom limu na 180C oko 20 min.
2. Za temeljnu kremu na pari gusto skuhajte žumanjke, pjenasto umućene sa šećerom. U
ohlađeno dodajte margarin. Miksati dok ne dobijete pjenastu kremu.
3. Za kremu od vanilije u mlijeko umješajte preostale sastojke i kuhajte mješajući dok ne
postane gusto. U ohlađeno dodajte pola temeljne kreme.
4. Za kremu od čoklade u mlijeko umješajte preostale sastojke, također kuhajte dok se ne
zgusne, te u ohlađeno dodajte preostalu temeljnu kremu.
5. Na ohlađen biskvit namažite kremu od čoklade, zatim kremu od vanilije te premažite
slatkim vrhnjem.

Posluživanje
Dobro ohladiti prije posluživanja.
 - Savjet:
 Da bi biskvit bio mekaniji, poškropite ga mlijekom još dok je tijesto toplo.

0 komentari:

Objavi komentar