nedjelja, 28. lipnja 2015.

Kokos fantazija


Proslavite dolazak prvih pahulja uz ovu blagdansku tortu od kokosa i tamne
čokolade i uživajte u toplini blagdanskog ozračja.

Autor: coolinarika


Sastojci
70 g bjelanjaka (3 bjelanjka)
70 g šećera
10 g Glatkog brašna Podravka
10 g Gussnela Dolcela
15 g Kakaa u prahu Dolcela
1 žlica Praška za pecivo Dolcela
1 žlica ulja
1 žlica mlijeka
1 žlica ruma

Za kremu:
1 litra mlijeka
1 Puding vanilija Dolcela
60 g Gussnela Dolcela
8 žlica šećera
100 g Kokos brašna Dolcela
10 g Mljevene želatine Dolcela
300 ml slatkog vrhnja

Za glazuru:
250 ml slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade

Priprema

1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte im šećer i još kratko izmiksajte.
2. U jednoj posudi izmiješate suhe sastojke: brašno, kakao i Gussnel, a u drugoj tekuće:
ulje mlijeko i rum.
3. Čvrsto tučenom snijegu od bjelanjaka dodajte najprije suhe sastojke, a zatim tekuće,
pa sve zajedno izmiješajte lopaticom.
4. Dobivenu smjesu rasporedite u tri kalupa (? 26 cm) za torte i pecite na 160 °C 15
minuta.
5. Dok se tijesto peče, pripremite kremu. Od ukupne količine mlijeka odvojite malo,
dodajte mu kokos brašno i puding od vanilije i dobro izmiješajte.
6. Ostatak mlijeka zakipite, dodajte mlijeko u kojem ste razmutili kokos i prašak za
puding, pa uz miješanje kuhajte na laganoj vatri par minuta. Kuhanu kremu ohladite.
7. Za glazuru, čokoladu otopite u slatkom vrhnju, a slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag.
8. Kremi koju ste izmiksali dodajte otopljenu želatinu, ohlađenu kremu od pudinga i
kokosa, opet izmiksajte, dodajte čvrsto tučeni šlag, pa još jednom izmiksajte da se sve
zajedno lijepo poveže.

9. U kalup za tortu stavite prvi biskvit, pa po njemu rasporedite trećinu kreme.
10.Poklopite drugim biskvitom i premažite trećinom kreme. Na kraju stavite treći biskvit,
premažite ostatkom kreme. Ovako pripremljenu tortu stavite u hladnjak oko 2 sata.
11.Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, pospite kokosovim brašnom i ukrasite
kuglicama od kokosa.
Posluživanje
Narežite i poslužite.

Savjet
Kad pripremate čokoladnu glazuru, slatko vrhnje zagrijte samo do točke vrenja, ne smije
vam zakipjeti.

0 komentari:

Objavi komentar